A negyeddöntőbe igyekeznek

Akt.:
Müller Máté
Müller Máté - © Fotó: HBN
Debrecen – Két nap alatt négy mérkőzés vár a debreceniekre a Magyar Kupában.

A hétvégén rendezik meg a férfi vízilabda Magyar Kupa selejtezőit, a csapatok négy csoportba sorolva versengenek. A DVSE az A jelű ötösben kapott helyet, a házigazda Nagykanizsa mellett az EBP-Tatabánya, a VasasPlaket, a Kanizsa VSE és az OSC-Újbuda gárdájával mérkőzik meg Varga Tamás alakulata. Az erőviszonyokat elnézve az OSC már most biztos továbbjutónak kiáltható ki, mellette pedig a Debrecen és a Vasas a legesélyesebb arra, hogy bekerüljön a negyeddöntőbe.

Sűrű víkend

– Úgy hiszem, jó esélyekkel pályázunk az egyik továbbjutó helyre, egyértelműen az a célunk, hogy ott legyünk a következő körben! – jelentette ki a DVSE kapás szélsője, Müller Máté, aki azt gondolja, a Vasas elleni meccs döntő fontosságú lesz.

– A Tatabánya idén jutott fel az élvonalba, több rutinos pólóssal rendelkezik, nem szabad félvállról venni, ugyanakkor bízom benne, nem okoz problémát számunkra a legyőzése. A Vasassal szemben egy ki-ki meccsre számítok, már játszottunk ellenük a hónap elején a bajnokságban, akkor egy góllal alulmaradtunk – most meg kell vernünk őket, ha tovább akarunk jutni. Az OSC lesz a legnehezebb ellenfél, már csak azért is, mert nemrégiben bravúros győzelmet arattunk ellenük, így biztos revánsra készülnek az újbudaiak. A házigazda nagykanizsai társaság a másodosztályban szerepel, nem kérdés, simán felül kell múlnunk őket – részletezte a jobbkezes pólós, aki elárulta, nincs sérültjük, és várhatóan mindenki szerephez jut majd valamelyik meccsen, mert Varga Tamás, a DVSE vezetőedzője rotálni akarja a csapatot.

A csoportok első két helyezettje jut a negyeddöntőbe, amelyet november 21-22-én rendeznek. A négy győztes pedig az egri BENU Magyar Kupa négyes döntőjében folytathatja december 12-13-án.

A hajdú-bihari együttessel kapcsolatos hír még, hogy a Debrecen és a Honvéd felcserélte a pályaválasztói jogot, így november 4-én szerdán Budapesten, a Kőér utcai uszodában csapnak össze a csapatok. Az OB I. hatodik fordulójában megrendezendő találkozó 19 órakor kezdődik majd.

HBN


A program

Október 31., szombat:

  • 11 óra: Debrecen-Tatabánya
  • 12 óra 30: Vasas-Kanizsa
  • 15 óra: Debrecen-OSC
  • 16 óra 30: Tatabánya-Vasas
  • 18 óra: Kanizsa-OSC

November 1., vasárnap:

  • 9 óra: Tatabánya-Kanizsa
  • 10 óra 30: Vasas-Debrecen
  • 14 óra: OSC-Tatabánya
  • 15 óra 30: Kanizsa-Debrecen
  • 17 óra: OSC-VasasSporthírek


hirdetés