Helyi közélet

2017.07.04. 09:35

Ha kell, ki is szállítják az ételt a böszörményi diákoknak

Hajdúböszörmény - A hátrányos, halmozottan hátrányos gyerekek jogosultak.

Hajdúböszörmény - A hátrányos, halmozottan hátrányos gyerekek jogosultak.

Az önkormányzat nyilvántartása szerint közel 600 hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű gyermek jogosult az ingyenes szünidei gyermekétkeztetésre. A szülő döntése, hogy gyermeke igénybe veszi-e a szünidei étkeztetést. Ennek első napja június 19-én volt, utolsó napja pedig augusztus 16-a (szerda) lesz. A szünidei gyermekétkeztetés gyermekenként külön-külön kitöltött nyilatkozattal igényelhető – hangzott el a Hajdúböszörményben a diákok nyári étkeztetéséről szóló sajtótájékoztatón a minap.

A települési önkormányzat kötelező feladata a szünidei gyermekétkeztetés biztosítása. Erre a hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek jogosultak térítésmentesen. A szünidei gyermekétkeztetés a déli meleg főétkezés helyben fogyasztását jelenti, de ha erre – elsősorban az alkalmas helyiség hiánya miatt – nincs lehetőség, az étel elvitelével vagy a gyermek számára történő kiszállításával is biztosítható. Az ételt a Hajdúböszörményi Városgazdálkodási Nonprofit Kft. állítja elő, elsősorban a Hajdú tanyán közfoglalkoztatási keretek között megtermelt zöldségek és húsok felhasználásával.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában