A Napsugár óvoda bálja Balmazújvároson

A Napsugár óvoda bálja Balmazújvároson
Ismét egy szívmelengető eseménynek adott otthont szombaton Balmazújvároson a Rákóczi olvasó népkör. Csige Sándor tudósítása

A helyi Napsugár óvoda rendezett jótékonysági bált azzal a céllal, hogy az adományokból és felajánlásokból új és korszerű udvari játékokat vegyenek a gyerekeknek, lecserélve ezzel a régi balesetveszélyes csúszdákat, mászókákat stb.
Az öt éve létrehozott németfalusi óvodáért alapítvány elnöke Szilágyi “makkász” László szerint ezek az esték mindig színvonalasak és mindig arról szólnak, hogy az óvodába járó gyerekek életminősége minden téren jobb legyen és javuljon.
A bált Varga Andrásné óvodavezető nyitotta meg. Beszédében kiemelte  az est apropóját és az ügy fontosságát. Ezt követően köszöntötte a jelenlévő vendégeket, külön kiemelve a város polgármesterét Dr. Tiba Istvánt és több önkormányzati képviselőt.
Ezt követően következtek az est programjai. Elsőként Kerekesné Polgár Lilla adott elő remekbe szabott régi nótákat és énekeket, amit a közönség mély áhítattal hallgatott majd vastapssal jutalmazott!
A következő két fellépő Bordás Beáta és Gál Csaba volt. Ők kalotaszegi táncokat mutattak be, hihetetlen összehangoltsággal és fantasztikus ütem és ritmusérzékkel.
A csizma szára sűrűn kapta a pofonokat gazdájától, miközben párja hangos kurjantással biztatta még keményebb tempóra ezt a remek táncost.
A program végén Tóth János/Műv-ház igazgató/ által vezette Kishimes néptáncegyüttes lépett fel. Hasonlóan a két előző fellépőhöz ők is lenyűgözték a közönséget. A még tizenéves gyerekekből álló társaság szép jövő előtt áll, ha ilyen intezítással dolgoznak mint ahogy azt eddig is tették.
A pohárköszöntő Vezendi Andrásné intézményvezetőre hárult, amit a többi kollégájával karöltve tett meg! Kiemelte az összetartás és a szoros együttműködés fontosságát úgy a dolgozók mint a szülők részéről, ami csak és kizárólag a gyerekek érdekeit kell hogy szolgálják.
Az est egyik jeles eseménye következett! Balmazújváros testvérvárosából a lengyelországi Lancoutból érkezett díszvendég Anna Haycz-e kapott szót. Szavaiban örömét fejezte ki a város lakói és a városvezetés iránt annak érdekében, hogy ilyen szoros barátság szövődött a két város között, ami az évek teltével igazán elválaszthatatlanná tette úgy a lengyel mint a magyar barátokat! Szavait Vezendi Andrásné tolmácsolta és fordította a jelenlévőknek.
Ezt követően Dr. Tiba István polgármester vette át a szót, s csak megerősíteni tudta a díszvendég által elmondottakat, s reményét fejezte ki az iránt, hogy ez a barátság tényleg egy életre szól a két város közt. A beszédek után ajándékokat adtak egymásnak a felszólalók.
A Rákóczi olvasó népkör vezetősége ingyen vacsorával járult hozzá a bálhoz. Hasonlóan cselekedett Gál Pisti és zenekara, akik szintén ingyen zenéltek ezen az estén.