A Napló segít! – Segítsünk gyógyszert találni Sanyikának!

Debrecen – Huma-Zolamide 250 mg – erre a gyógyszerre lenne szüksége a beteg fiúnak, amit az édesanyja megvásárolna!

Végső kétségbeesésében fordult szerkesztőségünkhöz egy édesanya. Ildikó – kérésére csak a keresztnevét írjuk le – elmondta, 1,5 hónapja nem lehet kapni beteg gyermeke gyógyszerét, ami nélkül Sanyika naponta többször súlyos epilepsziás rohamot kap. – Nemcsak a mi városunkban, de Debrecenben is bejártam minden patikát. Felvettem a kapcsolatot a gyártóval, ahol megerősítették, hogy ideiglenesen leálltak a gyártással. A szívem szakad meg, amikor a gyermekemet szörnyű görcsök közepette gyötrik az epilepsziás rohamok naponta többször. Hiába kapott ugyanolyan hatóanyagú gyógyszert, annak a felszívódása nem olyan jó, mint a régié, amit már vagy 15 éve szed – mesélte az édesanya, aki azt kérte tőlünk, segítsünk nekik a következő hónapokra gyógyszert találni, amit ő megvásárolhatna.

Folyamatos felügyelet

– Az egyik ismerősöm egy eldugott szabolcsi településen talált két dobozzal, így most van még 8 napra való adag, de vészesen fogy és Sanyika egyre nyugtalanabb. Érzelmileg is labilisabbá vált és nem lehet egyedül sem hagyni, mint korábban, mert egyszer evés közben jött rá a roham és majdnem megfulladt – magyarázta Ildikó, akitől azt is megtudtuk Sanyika fejét születéskor nyomták meg annyira, hogy emiatt súlyos agykárosodást szenvedett. A fiú bár 24 éves, de szellemi szintje csak egy 3-4 évesé, ráadásul járni sem tud. A fenekén csúszkál a lakásban. Ezeket azonban rég elfogadta a család, boldogságban élnek együtt, s Sanyika is eljutott odáig, hogy el tudja magát látni, de csak akkor, ha megkapja a speciális vízhajtóját, a Huma-Zolamide-t, amitől a bal agylebenyében felgyülelmlő agyvíz miatt nem gyötrik a rohamok. Ildikó arra kéri olvasóinkat, akinek van otthon még jó szavatossági idejű, de nélkülözhető gyógyszere jelentkezzen nála a 30/273-2930-as mobiltelefonszámon.

HBN-FÁ

 

A gyártó is segítene

Sajnos, gyártási probléma miatt a készítményből átmenetileg – jelenleg nem tudjuk meddig – készlethiány van, amit a szakhatóságnak azonnal jeleztünk – válaszolt érdeklődésünkre Paplanos Péter pr-munkatárs. Elmondta, mindent megtesznek azért, hogy a készítmény minél hamarabb újra gyártásba kerüljön, de jelenleg pontos időpontot nem tud megadni. – Azonban, rendkívül fontos számunkra, hogy a gyermek ne maradjon ellátás nélkül, így megnézzük és jelezzük a családnak, hogy az a készítmény, amelyre a gyermeknek szüksége van, elérhető-e az ország bármely patikájában, segítünk, hogy eljusson hozzá – hangsúlyozta a gyártó képviselője.A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .