A Napló segít – Nemzetközi összefogás Sanyikáért!

Akt.:
Debrecen – Múlt pénteken jelent meg lapunk hasábjain annak az édesanyának a segélykérése, aki gyógyszert keres gyermekének. A megyénkben élő Ildikó fia, a Sanyika naponta többször epilepsziás rohamot kap a Huma-Zolamide 250 mg nevű tabletta nélkül, ám ennek előállítását ideiglenesen fel kellett függesztenie a gyártónak, így ők súlyos helyzetbe kerültek.

 Székelyhíd, Pécs, Tokaj

Ez azonban megoldódni látszik, mivel felhívásunk nyomán nemcsak megyénkből, de Romániából, sőt Izraelből is jelentkeztek segítő szándékúak, s Ildikó keddi közlése szerint már legalább 3-3,5 hónapra elegendő gyógyszer gyűlt össze, ám még legalább ennyi kell a gyártás újraindulásáig. – Nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki eddig is segített. Nem gondoltam volna, hogy ennyi jó, önzetlen ember van. Az imént egy hölgy Izrealből hívott azzal, hogy a Nagyváradon élő lánya több doboz gyógyszerrel is tud segíteni, sőt azt Berettyóújfaluig át is hozza. De hívtak már Székelyhídról is. A megyéből sokaknál jártunk hétfőn, nagyon meglepett, hogy senki sem akart a gyógyszerért pénzt elfogadni, pedig odaszántuk, így most csokit viszünk magunkkal ajándékba – mesélte meghatottan az asszony. A felsorolásából kiderült, kaptak már gyógyszert postán Pécsről, Tokajból, segített nekik a városi kardiológia, s az egyik debreceni belvárosi patika is gyűjti a tablettákat, hogy ne kelljen annyi helyre autózniuk. Ehhez hozzátehetjük, hogy volt, aki szerkesztőségünkbe hozott be egy dobozzal.

Kellene még több is

A gyártó – a Naplónak tett korábbi ígérete szerint – beszállt a keresésbe, s mint Paplanos Péter pr-osztályvezetőtől megtudtuk, tíz doboz gyógyszer sikerült az ország patikáiból összegyűjteniük, melyet a jövő hétig juttatnak el a családnak. Ám mint említettük, még nincs elég gyógyszer a gyártás újraindításig (várhatóan jövő február), így aki még tud Huma-Zolamide 250 mg nevű tabletta beszerzésében segíteni Ildikónak, az hívja a 30/273-2930-as mobiltelefonszámot.

HBN-FÁ

 

Előzmény: