A nap receptje: Zelleres fasírt

Illusztráció
Illusztráció
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Ha egy kis különlegességre vágyunk.

Recept: Zelleres fasírt

  • Elkészítési idő: 60 perc
  • Nehézség: könnyű

Hozzávalók: 500 g darálthús, 2 fej hagyma, 2 burgonya, 2 sárgarépa, 1 zeller, só, őrolt bors, 2 tojás, apróra vágott zöldfűszerek, 1 csésze paradicsomszósz, 3 evőkanál liszt, olaj, 2 csokor tárkony

Elkészítés: Keverjük össze a húst a két apróra vágott hagymával és a lereszelt zöldségekkel. Adjuk a keverékhez a felaprított zöldfűszereket, adjuk hozzá a két tojást és egy teáskanál paradicsomszószt. Sózzuk, borsozzuk, majd formázzunk fasírtokat és süssük meg olajban. Öntsük egy zománcozott fazékba a paradicsomszószt, adjuk hozzá az apróra vágott tárkonyt, egy kiskanál cukrot és sót, majd főzzük meg.









hirdetés