A nap receptje: vaddisznósült áfonyamártással

A nap receptje: vaddisznósült áfonyamártással
© Illusztráció: TripAdvisor
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Igazi gyümölcsös ízbomba lesz a végeredmény, burgonyafánkkal érdemes tálalni.

Hozzávalók:

  • 1 kg vaddisznócomb
  • 20 dkg aszalt áfonya
  • 10 dkg áfonya­lekvár
  • 2 dl vörösbor
  • bors
  • borókabogyó

Elkészítés:

A vaddisznóhúst befűszerezzük, a lekvár kivételével minden hozzávalót egy beáztatott római tálba rakunk, majd 160 fokon 2 órán át sütjük. Ha megsült, vékonyan felszeleteljük. A visszamaradt aszalt gyümölcsből és a pecsenyeléből mártást készítünk úgy, hogy hozzáadjuk az áfonya­lekvárt, majd felforraljuk. Burgonyafánkkal kínáljuk.

– Lálóczki Lászlóné, Nyíregyháza








hirdetés