A nap receptje: tormaleves tarjával

Akt.:
A nap receptje: tormaleves tarjával
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen, Hosszúpályi, Miskolc, Nyíregyháza – Ne nagyon hagyjuk kihűlni, forrón a legfinomabb.

Hozzávalók:

  • 1 vastag szelet főtt
  • füstölt tarja
  • 5 dkg friss torma reszelve
  • 3 dl tejszín
  • 1 ek. vaj
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • kevés citromhéj
  • 1 babérlevél
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • bors
  • 5 dl víz.

A galuskához:

  • 1 tojás + 1 tojásfehérje
  • 4 ek. liszt
  • 1 cs. petrezselyem
  • 1 kk. só

Elkészítés:

A reszelt tormát vajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket (karikázva) és a fűszereket, majd felöntjük vízzel. Fedő alatt főzzük. Elkészítjük a galuskát, beleszaggatjuk a levesbe, majd készre főzzük. Ezután a tejszínnel és a metéltre szeletelt tarjával össze­forraljuk, ezután forrón tálaljuk.

– Kósa Istvánné, Hosszúpályi –








hirdetés