A nap receptje: Tordai galuska

Akt.:
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Ha valami finomat szeretne enni ebédre, akkor van egy tippünk.

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 1 csom. vaníliás cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 3 dkg vaj

A krémhez:

  • 2 dl tej
  • 1 csom. vaníliás cukor
  • 2 tojássárgája
  • 6 dkg cukor

Elkészítés:

A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük, belekeverünk 5 dkg cukrot, a 4 tojássárgáját, valamint a lisztet. Felforraljuk a tejet, vaníliás cukorral ízesítjük, majd kanállal beleszaggatjuk a tésztát. Egyszerre csak néhány ilyen galuska fér el a tejben. Ha megfőttek, olyan tálba szedjük, aminek az alját kivajazzuk, és 5 dkg darált diót hintettünk bele. A dió maradékát összekeverjük cukorral, a tálba szedjük a galuskák felét, rárakjuk a dió felét, aztán a galuskák másik fele következik, majd a dió maradéka. Forró sütőben 30 percig sütjük.

Elkészítjük a krémet, amelyhez a tojássárgáját simára keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel, állandó keverés közben krémmé főzzük. A galuskára öntve tálaljuk.

– Majtényiné Vig Mária –



0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter






hirdetés