A nap receptje: tonhalas töltött tojás

A nap receptje: tonhalas töltött tojás
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen, Hosszúpályi, Miskolc, Nyíregyháza – Ízléses és roppant finom előétel, nem csak a húsvéti asztalra.

Hozzávalók:

  • 7 tojás
  • bors
  • 1 dl tej
  • 1 zsemle
  • 1 dobozos olajos tonhal (180 g)
  • 4–5 bazsalikomlevél
  • 4–5 szál petrezselyemzöld
  • 1 közepes hagyma
  • 1 ek. olaj
  • 15–20 szem kapribogyó
  • 1 kk. szardellapaszta
  • 1 kk. mustár
  • 6–8 salátalevél

Elkészítés:

A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk. A tejet felforrósítjuk, a zsemlére öntjük. A halat kivesszük az olajból, felaprózzuk. A hagymát finomra vágjuk, megfonnyasztjuk az olajon, és hagyjuk kihűlni. Hat tojást félbevágunk, sárgájukat kiemeljük. A hetediket felaprózzuk, majd a kiemelt tojássárgákkal együtt keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a hagymát, a jól kinyomkodott zsemlét, a halat, a kapribogyót, a szardellapasztát, a mustárt, a zöldfűszereket, ízlés szerint borsot, s botmixerrel finom péppé zúzzuk. Ha szükséges, utánasózzuk. Habzsákba tesszük, és megtöltjük vele a tojások üregét.

– Szegedi Ildikó, Hosszúpályi –








hirdetés