A nap receptje: töltött dagadó

Akt.:
A nap receptje: töltött dagadó
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Különleges recept, amihez többek között alma és fehérbor is kell.

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb dagadó
  • 10 db főtt tojás
  • 2 tojás
  • 2 zsemle
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 alma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 2 db krumpli
  • fél dl fehérbor

Elkészítés:

A felszúrt dagadót megmossuk, besózzuk. A főtt tojásokat lereszeljük, hozzáadjuk a tejben megáztatott zsemlét, sót, borsot, petrezselyemzöldet, és a két nyers tojással összegyúrjuk, megtöltjük a dagadót. Hústűvel a végét összetűzzük. A megtöltött dagadót beborsozzuk, tepsibe rakjuk, mellétesszük a gerezdekre vágott almát, répát, karikára vágott hagymát, fokhagymát, krumplit. Tetejére tesszük a füstölt szalonna szeleteit, vizet töltünk alá, és fóliával befedjük. Betesszük a sütőbe, 200 fokon sütjük másfél óráig, levesszük a fóliát, aláöntjük a bort, gyakran locsolgatjuk a levével.

– Szántó Attiláné, Debrecen –








hirdetés