A nap receptje: Tepsis penne

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: jolkifoztem.hu
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Egyszerűen elkészíthető, olaszos finomság.

Recept: Tepsis penne

  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Nehézség: könnyű

Hozzávalók:

  • 1 csomag pennetészta
  • 50 deka darált hús
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 csomag bolognai alap
  • 2 kanál olívaolaj
  • 2,5 deci víz
  • 3 deci tejföl
  • 10 deka reszelt sajt
  • 1 egész tojás

Elkészítés:

A tésztát sós vízben kifőzöm és leszűröm. Az olajat edénybe teszem, a hagymát apróra beleszelem és kicsit megpárolom. Hozzáadom a darált húst, amit fehéredésig főztem. Utána hozzáadom az alapot és a vizet, majd 5–7 percig főzöm. Ekkor leveszem a tűzről és a pennével összekeverem. Egy kis olajjal kikentem egy sütőedényt és az összekevert tésztát beletettem. A tejfölt a tojással és a reszelt sajttal összekevertem és a tészta tetejére tettem. 190–200 fokon 15–20 percig sütöttem.



Sporthírek






hirdetés