A nap receptje: tavaszi tojáskenyér

A nap receptje: tavaszi tojáskenyér
Debrecen, Mezőkeresztes, Miskolc, Nyíregyháza – Zöldségek, tojás és sajt meggyőző és látványos keveréke.

Hozzávalók hat személyre:

  • 1-1 csokor snidling
  • petrezselyemzöld és bazsalikom
  • 3 savanyú uborka és 5-5 piros és sárga savanyú paprika
  • 2 paradicsom
  • fél dl tejszín
  • 25+12,5 dkg krémsajt
  • őrölt bors
  • 1 tégla alakú kenyér
  • 10 dkg vékonyra szelt ömlesztett sajt
  • 3 kemény tojás
  • 10 dkg magozott zöld és fekete olívabogyó (vegyesen)

Elkészítése:

A fűszernövényeket megmossuk, apróra vágjuk, a savanyúságot felkockázzuk. A paradicsomok belsejét kiskanállal kikaparjuk, húsukat kockákra vágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. 25 dkg krémsajtot összekeverünk a tejszínhabbal, az uborkával, a paradicsommal, a paprikával, sóval és borssal. A kenyér alsó részét levágjuk, a belsejét óvatosan kiszedjük úgy, hogy mindenütt kb. egycentis keretet hagyunk. Kibéleljük a sajtszeletekkel, és a keverék felét beletöltjük. A megtisztított kemény tojásokat egészben belerakosgatjuk, a lecsöpögtetett olívabogyót a tetejére szórjuk, majd a keverék másik felét ráöntjük, és a kenyér aljával lezárjuk a hasábot. Az egész kenyeret bekenjük a maradék krémsajttal, megszórjuk a fűszernövényekkel, majd legalább 2 órára hűtőbe tesszük. Bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.

– Wagner Istvánné, Mezőkeresztes –








hirdetés