A nap receptje: Tarka tészta

Illusztráció
Illusztráció
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Nem kimondottan diétás, de finom.

Recept: Tarka tészta

  • Elkészítési idő: 60 perc
  • Nehézség: könnyű

Hozzávalók: 10 dkg főtt, füstölt sonka, 10 dkg csípős paprikás vastagkolbász, 10 dkg mortadella, 10 dkg bácskai májas, 5 dkg füstölt szalonna, néhány friss (esetleg morzsolt) zsályalevél, 1 ágacska friss vagy 1 mokkáskanál szárított rozmaring, 4 dl erős száraz vörösbor, 30 dkg cukorborsó (mélyhűtött is lehet), frissen őrölt bors, 40 dkg rövid tollhegytészta vagy spagetti, só, reszelt sajt

Elkészítés: Valamennyi felvágottat együtt ledaráljuk. A szalonnát apróra vágjuk és kiolvasztjuk. A darált hús­féléket rádobjuk, zsályával, rozmaringgal fűszerezzük, aláöntjük a vörösbort, és 5 percig kevergetve főzzük. A megtisztított cukorborsót hozzáadjuk, és addig főzzük, amíg a borsó megpuhul. Ekkor frissen őrölt borssal megszórjuk, összekeverjük. Közben lobogó, forró sós vízben a tésztát kifőzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük és a „kiskondás” raguval összekeverjük.









hirdetés