A nap receptje: Sajtos-szilvás csirkemell

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Nagyon finom ízt ad a szilva a hús­szeleteknek.

Recept: Sajtos-szilvás csirkemell

  • Elkészítési idő: 60 perc
  • Nehézség: könnyű

Hozzávalók:

  • 1 kg csont nélküli csirkemell,
  • só, 3 gerezd fokhagyma
  • 3 dl tejföl
  • petrezselyemzöld
  • paradicsom
  • szeletelt sajt
  • 20–25 dkg szeletelt szilva
  • 2 dl főzőtejszín
  • burgonya
  • 1 dl olaj
  • liszt

Elkészítés:

A húst szeletekre vágjuk, és sóval megszórjuk, majd lisztbe forgatjuk és az olajban kicsit átsütjük. Utána sütőedénybe tesszük és burgonyakarikákat teszünk rá. Apróra vágott fokhagymával megszórjuk, a burgonyás húsokra sajtszeletet teszünk. A tetejére a szilvákat vékony csíkokban rátesszük és megsütjük. Nagyon finom ízt ad a szilva a hús­szeleteknek. Ráöntjük a főzőtejszínt, petrezselymes tejfölt. Lefedjük, és végül 200 fokon megsütjük.



Sporthírek






hirdetés