A nap receptje: Rózsafánk

Illusztráció
Illusztráció
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – A sütőpor miatt ez egy gyors fánk, nem kell keleszteni, azonnal süthető.

Recept: Rózsafánk

  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Nehézség: könnyű

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • csipet só
  • 2 darab egész tojás
  • 2 darab sárgája
  • 2 evőkanál tejföl
  • fél csomag sütőpor

Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk, lisztezett gyúródeszkán vékonyra kinyújtjuk, majd fánkszaggatóval kiszaggatjuk. 5 darabot egymásra rakunk, széleit bevagdossuk, és ujjunkkal benyomjuk a közepét. Olajban mindkét oldalát megsütjük, szépen szétnyílik, mint a rózsa. A közepébe gyümölcslekvárt vagy pudingot teszünk, és porcukrozzuk.








hirdetés