A nap receptje: rizses csirke

Illusztráció
Illusztráció
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Kezdők is nyugodtan belevághatnak, szinte lehetetlen elrontani.

Hozzávalók:

  • 1 kg rizs
  • 1 egész csirke
  • 1,5 liter hideg víz
  • 4 dl olaj vagy 10 dkg vaj
  • ételízesítő
  • grill­fűszerkeverék

Elkészítés:

Egy nagy és jó mély tepsit kikenünk olajjal. Beleöntjük a megmosott rizst, erre rárakjuk a szétdarabolt és megmosott csirkét. Erre ráöntjük a 1,5 liter vizet, majd a húsra öntjük az olajat (vagy rámorzsoljuk a vajat), végül a húst megszórjuk fűszerrel, egy kis ételízesítővel. A tepsit beborítjuk alufóliával, jó szorosan lezárjuk. 1,5 óráig sütjük 250 fokon, majd levesszük az alufóliát, és hagyjuk egy kicsit megpirulni (kb. 10 perc 200 fokon). Nem kell külön tálalni, mert nagyon mutatós a tepsiben.

– Németi Jánosné, Debrecen –








hirdetés