A nap receptje: Rakott karfiol

Akt.:
A nap receptje: Rakott karfiol
© Fotó: femcafe.hu
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Ha nincs időnk főzőcskézni, érdemes előhúzni a tarsolyból ezt a gyorsan és könnyen elkészíthető receptet.


Recept – Rakott karfiol

  • Elkészítési idő: 60 perc
  • Nehézség: könnyű

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol,
  • 0,5 kg darált hús,
  • 1 dl rizs,
  • 1 húsleveskocka,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 tojásfehérje,
  • 15 dkg reszelt sajt,
  • 1 tojásfehérje,
  • só,
  • bors,
  • vaj vagy olaj

Elkészítés:

A rizst leveskockával ízesített vízben megfőzzük. A húst forró zsiradékban átforgatjuk, megfűszerezzük. A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és sós vízben félpuhára főzzük. Ha megfőtt, kiszedjük a vízből és lecsepegtetjük. Egy kivajazott tepsibe belerakunk egy sor karfiolt, amire egy réteg rizs, majd erre egy réteg hús kerül. A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók tartanak, de úgy, hogy a tetejére karfiol kerüljön. A tojásfehérjét habbá verjük, majd belekeverjük a tejfölt, és ráöntjük a karfiol tetejére. Tálalás előtt fel lehet melegíteni.








hirdetés