A nap receptje: Pandúrleves

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: tvpaprika.hu
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Elkészíteni időigényes, de higgyék el, megéri.

Recept: Pandúrleves

  • Elkészítési idő: 120 perc
  • Nehézség: könnyű

Hozzávalók:

60 dkg bárányhús, 20 dkg vöröshagyma, 15 dkg zsír, 5 dkg só, 15 dkg füstölt szalonna, 10 dkg gomba, 1 dkg fokhagyma, 15 dkg liszt, 1 tojás, 3 dl száraz bor

Elkészítés:

A pörköltszerűen előkészített bárányhúst először pirítjuk, majd vízzel és a borral felengedjük, fokhagymával, pirított szalonnával és gombakockákkal ízesítjük, majd készre főzzük. Szaggatott, száraz lebbencstésztát zsíron aranysárgára pirítunk és a levesbe főzzük.









hirdetés