A nap receptje: nyúlsaláta

A nap receptje: nyúlsaláta
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Kompakt, kímélő étel, amelyet az ecet és egy kis bors szab fazonra.

Hozzávalók:

  • 1 kg nyúlhús (comb vagy gerinc)
  • 8-10 db szardella
  • 2 kis ecetes uborka
  • 1 alma
  • 3-4 kemény tojás
  • (2 dl tejföl)
  • törött bors
  • ecet
  • 1 dl étolaj

Elkészítés:

Megsózzuk, és az olaj felén átsütjük a húst, majd egy kevés vízzel olyan puhára pároljuk, hogy könnyen ki tudjuk csontozni. A tiszta húst kockára vágjuk, és összekeverjük a finomra összevagdalt szardellával, az apró kockára vágott uborkával, a meghámozott, kicsumázott reszelt almával és a kemény tojások villával összetört sárgájával. Egy kevés ecettel (vagy citrommal), sóval, törött borssal ízesítjük, és a maradék fél deciliter olajjal keverjük össze.

– Lorger Károly, Miskolc –








hirdetés