Hozzávalók:
- 2 darab narancs,
- 4 dl narancslé,
- 4 dl natúr joghurt,
- 2 cs. vaníliás cukor,
- 8 dkg porcukor,
- 4 tojásfehérje.
Elkészítés:
A jól megmosott narancsok sárga héját lereszeljük, a levüket kifacsarjuk. Hozzáadjuk a többi narancslevet, a joghurtot, a vaníliás cukrot, a porcukrot, és habosra turmixoljuk. Behűtjük, amíg a habgaluskát elkészítjük. A habgaluskához a tojásfehérjét kevés porcukorral kemény habbá verjük, majd egy evőkanállal forró vízbe szaggatjuk és kifőzzük. A kifőtt galuskákat a hideg levesre helyezzük.
– Oláh Lászlóné, Mérk –
A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .