A nap receptje: narancsleves

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció
Mérk, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Addig próbálják ki ezt a receptet, amíg ehető narancsot kapni a boltokban.

Hozzávalók:

  • 2 darab narancs,
  • 4 dl narancslé,
  • 4 dl natúr joghurt,
  • 2 cs. vaníliás cukor,
  • 8 dkg porcukor,
  • 4 tojásfehérje.

Elkészítés:

A jól megmosott narancsok sárga héját lereszeljük, a levüket kifacsarjuk. Hozzáadjuk a többi narancslevet, a joghurtot, a vaníliás cukrot, a porcukrot, és habosra turmixoljuk. Behűtjük, amíg a habgaluskát elkészítjük. A habgaluskához a tojásfehérjét kevés porcukorral kemény habbá verjük, majd egy evőkanállal forró vízbe szaggatjuk és kifőzzük. A kifőtt galuskákat a hideg levesre helyezzük.

– Oláh Lászlóné, Mérk –








hirdetés