A nap receptje: meggyes lepény

A nap receptje: meggyes lepény
Serényfalva, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Egy kis édességgel köszöntjük a hétvégét.

Elkészítés

4 tojássárgáját kikeverünk 10 dkg vajjal. 1 dkg élesztőt felfuttatunk 5 kanál tejben, bele egy pici só és 1 kanál cukor, 25 dkg liszttel összegyúrjuk. A tésztát kinyújtjuk és tepsibe igazítjuk, zsemlemorzsával meghintjük. 1 kg kimagozott meggyet szórunk a tészta tetejére és fél óráig pihentetjük. Előmelegített sütőben 25–30 percig sütjük. Közben elkészítjük a habot, 4 tojásfehérjét 21 dkg porcukorral kemény habbá verünk, amit a félsült tésztára öntünk.

– Majtényiné Vig Mária, Serényfalva –








hirdetés