A nap receptje: lazaccarpaccio

A nap receptje: lazaccarpaccio
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Kímélő étel, amit a hozzáadott méz és almaecet tesz igazán különlegessé.

Hozzávalók:

  • 10 dkg füstölt lazac
  • 5 dkg rukkola
  • 2 tojás
  • 4 db koktélparadicsom
  • szeletelt sajt
  • balzsamecetkrém
  • 1 db citrom
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 ek. méz
  • 1 ek. almaecet

Elkészítés:

Az öntet: A mustárt és a mézet összekeverjük az almaecettel és egy csipet sóval, majd lassan adagolva elkeverjük az olívaolajjal és a citrom levével.

A lazacszeleteket tányérra helyezzük. Rukkolasalátát teszünk a tetejére. Meglocsoljuk az öntettel és a balzsamecetkrémmel, majd sajtot és koktélparadicsomot adunk hozzá, illetve főtt tojással kínáljuk.

– Kiss Ferenc, Debrecen –



0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter






hirdetés