A nap receptje: húsos gerslileves

A nap receptje: húsos gerslileves
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – A húst csak a legvégén kell hozzáadni, a petrezselyemmel és a zellerzölddel együtt.

Hozzávalók:

  • kb. 40 dkg kicsontozott füstölt hús
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 petrezselyemgyökér
  • 1 zsenge karalábé
  • 3 ek. olaj
  • 2 maréknyi árpagyöngy (gersli)
  • 1 tk. pirospaprika
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 2-3 ág zellerzöld
  • őrölt fekete bors

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát és a fokhagymát finomra, a répát és a gyökereket karikára, a karalábét kockára vágjuk. Az olajon a hagymát üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az előkészített zöldségeket, és a megmosott, lecsöpögtetett árpagyöngyöt. Pár percig kevergetve pirítjuk, meghintjük a pirospaprikával, majd a füstölt hús leszűrt főzőlevével felöntjük. Nagy lángon felforraljuk, majd kis lángon körülbelül 35 perc alatt puhára főzzük. Közben többször megkeverjük. Amikor kész, hozzáadjuk a kockákra vágott füstölt húst, a finomra vágott petrezselymet és a zellerzöldet.

– Sulyok Csabáné, Debrecen



0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter






hirdetés