A nap receptje: Hangyaboly

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: fozocske.network.hu
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Egy kis édesség a téli estékre.

Recept: Hangyaboly

  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Nehézség: könnyű

Hozzávalók: 6 tojássárgája, 25 deka margarin, 25 deka porcukor, 1/2 deci rum, 25 deka liszt, 1 cs sütőpor, 6 darab tojásfehérje, 1 cs tortadara , 10 deka étcsokoládé, pirított mandulapehely

Elkészítés: A tojások sárgáját a cukorral és margarinnal habosra kikeverjük. Majd hozzáadjuk a rumot, a lisztes sütőport és a fehérje felvert habját. Óvatosan összekeverjük, hozzáöntjük a csokidarát, és margarinnal kikent őzgerincformába tesszük. Ebből a mennyiségből két darab őzgerinc lesz. 180 fokon megsütjük. Amikor kihűl, csokival leöntjük és pirított mandulaszirommal meghintjük.









hirdetés