A nap receptje: gyümölcsös halsaláta

Akt.:
A nap receptje: gyümölcsös halsaláta
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Nagyszerű ebéd lehet, de kis adagban uzsonnára is tökéletes.

Hozzávalók:

  • 40 dkg tengeri halfilé
  • 2 dl tej
  • 1 zeller
  • l doboz ananászkonzerv
  • 1 narancs
  • 1 banán
  • 1 tubus majonéz
  • 1 dl tejszín
  • szemes bors
  • babérlevél
  • szegfűszeg
  • citromlé
  • mustár
  • curry

Elkészítés:

A halfilét tejjel elkevert vízben kiolvasztjuk, kisebb darabokra vágjuk, és citromlével meglocsoljuk. Sóval, szemes borssal, babérlevéllel, szegfűszeggel fűszerezett vizet forralunk, majd a haldarabokat rövid idő alatt puhára főzzük, és a főzőlében hagyjuk őket kihűlni. A zellert vékony hasábokra vágjuk és sós vízben kb. három percig főzzük, majd leszűrjük és félretesszük. Az ananászról leöntjük a levét és 1 decit összekeverünk majonézzel, tejszínnel, ízesítjük sóval, borssal, mustárral és curryvel. Hozzákeverjük az ananászszeleteket, a meghámozott, feldarabolt gyümölcsöket, a zellert, majd igen óvatosan a halat, és hűtőben érleljük.

– Szabó Lajos, Nyíregyháza –








hirdetés