A nap receptje: gesztenyekrémleves

A nap receptje: gesztenyekrémleves
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Mi ezzel a finomsággal kényeztetjük magunkat a hétvégén, próbálják ki Önök is!

Hozzávalók:

  • fél kilogramm gesztenye
  • 3 dl tejszín
  • 1 kk. gyömbér
  • 1 ek. méz
  • só, bors, citromlé
  • 1 dl rum
  • 13 dkg liszt
  • 5 g kakaópor
  • 1 kk. fahéj
  • 0,5 kk. szódabikarbóna
  • 7 dkg aszalt mazsola vagy bármilyen más aszalt gyümölcs
  • 5 dkg cukor
  • 6 dkg méz
  • 1 dl tej
  • 5 g élesztő

Elkészítés:

Leveshez a gesztenyét megfőzzük, majd kikaparjuk a belsejét. A tejszínnel, rummal, fűszerekkel, citromlével, mézzel turmixoljuk és felfőzzük. A gyümölcskenyérhez a tejet, mézet, mazsolát, élesztőt, cukrot elkeverjük és hagyjuk pihenni. A száraz­anyagokat is elkeverjük, majd minden hozzávalót összekeverünk. Kivajazott gerincformában sütjük 50 percig 150 fokon.

– Kiss Ferenc, Debrecen –








hirdetés