A nap receptje: gesztenyekrémleves

A nap receptje: gesztenyekrémleves
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Ha valami igazán különleges levesre vágyik, akkor ezt nagyon tudjuk ajánlani.

Hozzávalók:

  • 1 cs. rumos édesített
  • gesztenye­massza
  • 2 tojás
  • 6 dl zsírosabb tej
  • 4 ek. vaníliás porcukor
  • 1 kk. vaníliás pudingpor
  • 4 ek. cukor
  • 2 dkg 60%-os étcsokoládé

Elkészítés:

A tejet a cukorral felforraljuk és belekeverjük a reszelt gesztenyemasszát. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájákat a vaníliás pudingporral és kevés hideg vízzel elkeverjük. Kevergetve, lassú tűzön besűrítjük vele a levest. A tojásfehérjéket a vaníliás porcukorral vízgőz fölött kemény habbá verjük, majd cukros vízbe szaggatjuk.

– Molnár Béláné, Miskolc –



0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter






hirdetés