A nap receptje: egyben sült csirkemáj

A nap receptje: egyben sült csirkemáj
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen, Furta, Miskolc, Nyíregyháza – Finom, mutatós, és egy cseppet sem száraz.

Hozzávalók:

  • 12 db csirkemáj
  • 4 tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • a sütéshez olaj

Elkészítés:

A májakat megtisztítjuk, törlőn szárítjuk. A tojásokat sóval habosra keverjük. A májakat egyben meglisztezzük, majd ugyancsak egyszerre belerakjuk a tojásba. Zsemlemorzsával bőven megszórjuk, picit megkavarjuk. Ezt a májas masszát egyben a felforrósított zsiradékba öntjük, és tartaléklángon lefedve pirosra sütjük az egyik oldalát, majd ügyesen, egyben megfordítva a másik oldalát is. Mint a tortát, úgy szeleteljük, ha kihűlt.

– Szántó Istvánné, Furta –








hirdetés