A nap receptje: dobálós rétes

A nap receptje: dobálós rétes
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Serényfalva – A mazsola természetesen kihagyható, attól függ, ki hogyan szereti.

Hozzávalók:

  • 50 dkg rétesliszt
  • 34 dkg porcukor
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1/2 kg túró, 4 tojás
  • 4 dl tej
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg mazsola

Elkészítés:

A fele vajjal kikenjük a tepsit. A porcukrot és a réteslisztet a sütőporral alaposan összekeverjük, és a felét beleszórjuk a tepsibe.

Rámorzsoljuk a túrót, rászórjuk a vaníliás cukrot, a mazsolát és a megmaradt lisztkeveréket. A másik fele vajat rászeleteljük a tetejére. A tejben felverjük a tojásokat és végül ezt is ráöntjük a tésztára, majd sütőben pirosra sütjük.

– Majtényiné Vig Mária, Serényfalva –