A nap receptje: csülkös pogácsa

Akt.:
A nap receptje: csülkös pogácsa
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen, Ebes, Miskolc, Nyíregyháza – Ezzel az apró ötlettel most ön is feldobhatja a hagyományos pogácsareceptet.

Hozzávalók:

  • 1 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 tk. só
  • 1 ek. őrölt bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg juhtúró
  • 1 tojássárgája
  • 2 ek. tejföl
  • 25 dkg főtt, füstölt csülök
  • tojásfehérje a tetejére

Elkészítés:

A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk és a margarinnal elmorzsoljuk. Megsózzuk, borsozzuk, a fokhagymával ízesítjük, majd a juhtúrót, tejfölt és a tojássárgáját is beledolgozzuk, majd a füstölt, főtt csülköt apróra vágjuk és a tésztába dolgozzuk. Meleg helyen duplára kelesztjük, lisztezett nyújtódeszkán 2–3 centiméter vastagra nyújtjuk. Még szaggatás után kelesztjük és forró sütőben sütjük. A tetejét bevagdossuk és megkenjük a felvert tojásfehérjével.

– Balogh Béláné, Ebes –








hirdetés