A nap receptje: csirkés rizssaláta

Akt.:
A nap receptje: csirkés rizssaláta
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Amikor kész, érdemes kicsit bedobni a hűtőbe, hogy szépen összeérjenek az ízek.

Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemellfilé
  • 25 dkg rizs
  • 15 dkg mirelit zöldborsó
  • 1 doboz ananászbefőtt
  • 12 dkg majonéz
  • 3 dl joghurt
  • margarin
  • citromlé
  • csipetnyi cukor
  • bors

Elkészítés:

A rizst és a zöldborsót megfőzzük. A csirkemellet kis darabokra vágjuk, és kevés margarinon megpirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Az ananászt lecsöpögtetjük, a levét felfogjuk. A majonézt összekeverjük a joghurttal, kevés befőttlével, pici citromlével, sóval, csipet cukorral. A saláta hozzávalóit összekeverjük, és legalább 1-2 óráig hűtőben érleljük.

– Juhászné Hibján Ildikó, Nyíregyháza –








hirdetés