A nap receptje: Ciberés leves

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Remek téli tyúkhúsleves.

Recept: Ciberés leves

  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Nehézség: könnyű

Hozzávalók: 2,5 l víz, 1 l korpacibere, 1 közepes méretű tyúk, 1 db kisebb hagyma, egy köteg laboda, kapor, petrezselyemzöld, lestyán, metélt, 1 tojás, só, liszt

Elkészítés: Amíg a tyúk fő, elkészítjük a metéltet: a tojást összekeverjük tejjel vagy vízzel, sóval és annyi liszttel, amennyit felvesz. Megfelelően kemény tésztát kavarunk belőle, ezt késfok vastagságúra kinyújtjuk, és nagyon vékony metéltre vágjuk. Amikor a tyúk megfőtt, leszűrjük a levest, és hozzátesszük a metéltet, majd néhány percig még főzzük. Külön felfőzzük a korpaciberét, a megfőtt metéltre öntjük, és hozzátesszük a felszeletelt húsdarabokat és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Hagyjuk még egyet zubogni, és a korpacibere már készen is van.









hirdetés