Helyi közélet

2013.03.01. 14:48

Új igazgatója van a nemzeti parkhoz került génmegőrzőnek

A régi igazgató ügyében az adóhatóság sem talált okot az elmarasztalásra.

A régi igazgató ügyében az adóhatóság sem talált okot az elmarasztalásra. A Vidékfejlesztési Minisztérium miniszteri biztosát, Szabó Csabát nevezte ki a Hortobágyi Nemzeti Park igazgatója a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. élére. Mint néhány napja megírtuk, a génmegőrzőt – a kormányhatározatnak megfelelően - a Hortobágyi Nemzeti Parkba integrálták.

A cég neve akkor került országosan is a figyelem középpontjába, amikor 2010 őszén lecserélték a vezetőket. Ezt követően különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények gyanúja miatt indult nyomozás – melyet azonban a Nemzeti Nyomozó iroda tavaly nyáron bűncselekmény hiányában zárt le.

Idén januárban Gencsi Zoltán (akit 2010-ben menesztettek) arról tájékoztatta a Naplót, hogy tavaly a NAV is ellenőrzést végzett a vezetése alatt álló Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. 2007-2008-2009. évi tevékenységeivel kapcsolatban, és az ellenőrzés azokat a tevékenységeket is érintette, amelyek a 2011. tavaszi feljelentésben szerepeltek. A lezáró jegyzőkönyvek 2012. decemberében készültek el és elmarasztalást egyik tevékenységgel kapcsolatban sem rögzítenek.

- MTI, HBN -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában