A nap receptje: Bundás karaj

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: recepttar.hu
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Karaj – egy kicsit másképp.

Recept: Bundás karaj

  • Elkészítési idő: 80 perc
  • Nehézség: könnyű

Hozzávalók: 1 kilogramm sertéskaraj, 4 tojás, 10 dekagramm liszt, 1 deciliter tejszín, 2 deciliter sör, 1 csomó leves­zöldség, só, szemes bors, delikát, a kisütéshez olaj.

Elkészítés: A karajt kicsontozom. A húst, a csontot, a megtisztított, nagyobb darabokra vágott leveszöldséget fazékba teszem. Felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi. Sóval, szemes borssal ízesítem, majd fedő alatt megfőzöm. A húst a levesből kiveszem, kihűtöm és felszeletelem. A tojásokat szétválasztom, a sárgáját a tejszínnel, a sörrel és a liszttel kikeverem, és vegetával fűszerezem. Végül hozzáadom a kemény habbá vert tojásfehérjét. Ebbe a masszába mártom bele a hússzeleteket, majd bő, forró olajban kisütöm. A felesleges zsiradékot lecsepegtetem. Friss vegyes salátával körítem.









hirdetés