A nap receptje: barbecue-oldalas

Akt.:
A nap receptje: barbecue-oldalas
Baktalórántháza, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Ha egy igazán laktató ebédre gondolt mára, van egy jó receptünk.

Hozzávalók:

  • 45 dkg sertésoldalas
  • olaj
  • 4 dkg mustár
  • 1 kk. barna cukor
  • 1 kk. cukor
  • 1 kk. ecet
  • 1 kk. citromlé
  • 2 ek. víz
  • bors
  • chilipor
  • 1 kk. szójaszósz
  • 15 dkg tarka bab
  • 4 dkg ketchup
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tricolor paprika
  • 10 dkg bacon
  • 1 hagyma
  • 1 ek. méz
  • petrezselyemzöld

Elkészítés:

A húst megmossuk. Az oldalast sóval és borssal bedörzsöljük, majd vízben addig főzzük, amíg le nem válik a hús a csontról. Egy tálkában sót, őrölt borsot, barna cukrot és pirospaprikát összekeverünk, ha igazán csípős szószt szeretnénk, hozzáadjuk a chili­port is.

Egy nagyobb tálban összekeverjük a ketchupot, mustárt, ecetet, citromlevet, szójaszószt, mézet és a vizet. A száraz és folyékony hozzávalókat összekeverjük, és az oldalast alaposan bekenjük vele, majd grillezzük, vagy sütőben 180 fokon megsütjük kb. 30 perc alatt.

A babot megfőzzük, ezalatt a bacont hagymával megpirítjuk. A leszűrt babhoz hozzáadjuk a baconös-hagymás keveréket, a megmaradt zsiradékkal együtt. A kockára vágott tricolor paprikát, cukrot, petrezselyemzöldet összekeverjük és hozzáadjuk az előbb elkészített babsalátához.

– Fenyves Hotel, Baktalórántháza –



0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

Sporthírek






hirdetés