A nap receptje: baconös fasírtmuffinok

Akt.:
A nap receptje: baconös fasírtmuffinok
© Illusztráció: Kreatív Konyha
Debrecen, Hajdúnánás, Miskolc, Nyíregyháza – Újabb nagyszerű példa arra, hogy a bacont és a fasírtot az Isten is egymásnak teremtette.

Hozzávalók (12 fasírthoz):

  • 15 dkg darált hús
  • 1 nagy fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 szelet száraz kenyér
  • 2 tojás
  • bors
  • egy marék zsemlemorzsa
  • zöldségzöld vagy medvehagyma
  • szeletelt bacon

Elkészítés:

A darált húst (a bacon nélkül) a többi hozzávalóval fasírtnak összekeverjük. Egyforma gombócokat formálunk belőle, és mindegyiket bele­tekerjük egy baconbe, és belehelyezzük a muffin­formákba. Lassan sütjük (50 percig), aki gondolja, le is takarhatja alufóliáva­­l, majd pirosra süti.

– Bohács Ferencné, Hajdúnánás –