A nap receptje: aszalt füge mártásban, kókuszhabon

Akt.:
A nap receptje: aszalt füge mártásban, kókuszhabon
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Komplikáltnak tűnhet, de ha rendben van a kézügyességünk, nem okozhat problémát.

Hozzávalók:

  • 8 db füge
  • fél dl habtejszín
  • 2 dkg cukor
  • 10 dkg kókusz­reszelék
  • 5 g zselatin
  • 5 dkg vaj

Elkészítés:

A fügét megfőzzük, majd kivesszük. A levét visszaforraljuk, beletesszük a vajat és a cukrot, majd hagyjuk kihűlni. Ezt visszaöntjük a fügére. A tejszínt felverjük a cukorral és a kókusszal.

A zselatint vízgőz felett kevés vízzel felolvasztjuk, és óvatosan belekeverjük a habba. Hűtőben kihűtjük.

– Kiss Ferenc, Debrecen –








hirdetés