A nagyi meg a csempészett cigi

A nagyi meg a csempészett cigi
A nagyi meg a csempészett cigi - © Illusztráció: HBN
Debrecen – Az idős házaspár bevallotta, hogy az unokájuk helyezte el náluk a „szajrét”.


A bejelentés (hivatalos szóhasználattal élve) úgy szólt, hogy a vidéki település egyik családi házában illegális dohánytermékek értékesítése zajlik. Az adóellenőrök a megadott címen egy idős házaspárt találtak, akik először tagadták, hogy háztól árulnák a cigarettát, a házkutatás azonban rájuk cáfolt.

Rosszul tette

A kulcsra zárt szoba mintegy hatezer doboz, magyar adójeggyel nem rendelkező cigarettát és csaknem egy mázsányi jelzés nélküli vágott dohányt rejtett. A nagyszülők a lebukás után bevallották, hogy a dohányt egy héttel korábban az unokájuk hagyta náluk megőrzésre, de eladással nem bízta meg őket és a tárolásért sem fizetett. Ez azonban nem hatotta meg a pénzügyőröket, akik az árut lefoglalták.

Ugyancsak közérdekű bejelentés nyomán jutottak el a revizorok ahhoz az adózóhoz, akitől a bejelentő az egyik webes kereskedő oldalon rendelt meg több terméket, amik azonban rossz minőségűek voltak, ráadásul nyugtát sem kapott róluk. A revizorok próbavásárlás keretében fehérneműszettet rendeltek az illetőtől, de bizonylatot nekik sem adott. Rosszul tette…

HBN-PA