Helyi közélet

2014.08.21. 16:15

Székely Nap Debrecenben, harmadjára

Debrecen - Az Erdélyt Járók Közhasznú Egyesület, együttműködve a Debreceni Unitárius Egyházközséggel és a Debreceni Művelődési Központtal 2014. szeptember 6-án, szombaton rendezi meg a III. Debreceni Székely Napot.

Debrecen - Az Erdélyt Járók Közhasznú Egyesület, együttműködve a Debreceni Unitárius Egyházközséggel és a Debreceni Művelődési Központtal 2014. szeptember 6-án, szombaton rendezi meg a III. Debreceni Székely Napot. Az eseményre két helyszínen kerül sor: 9.00-15.00 óráig a Hatvan utca 24. szám alatt (Unitárius Egyházközség), 17.00-20.00 óráig pedig a Kossuth utca 1. szám alatt (Debreceni Művelődési Központ – Belvárosi Közösségi Ház) várjuk az érdeklődőket.

A rendezvény célja a székelység kulturális értékeinek és jelenkori kihívásainak bemutatása. Éppen ezért a vallási, irodalmi, zenei, gasztronómiai, művelődéstörténeti programok és a civil kezdeményezések bemutatása mellett, nem lehet megkerülni a székelyföldi területi önrendelkezés kérdését sem. Meggyőződésünk, hogy a székelyek – és más kisebbségi sorban élő magyar közösségek – autonómiája össznemzeti érdek, kiemelt jelentőségű a magyarság jövőjét illetően.

- Erdélyt Járók Közhasznú Egyesület -


Programok

  • 9.00 Istentisztelet
  • 9.30 Ünnepélyes megnyitó
  • 10.00 Élő Erdély Egyesület - Csíkszereda: Csík csodái, mint hungarikumok
  • 11.00 Horváth Zoltán György: Háromszéki középkori templomok
  • 12.00 Szabó Ádám és Szabó András: Túl sok kereszt - Csíki András megzenésített versei
  • 12.30- 15.00 Ki tud többet Erdélyről?; Székelyföldi Legendárium bemutató; Civilek Erdélyért Határok Nélkül - interjúfilm
  • 17.00 - 20.00 Debreceni Művelődési Központ - Belvárosi Közösségi Ház - Pódiumterem - Kossuth utca 1.; Izsák Balázs: Székelyföld és a székely autonómia-küzdelem helyzete; Vox Antiqua Kamarakórus; Csendesné Tóth Lilla; Hajdú Táncegyüttes
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában