A Nagyerdőn is pattogott a röplabda

A Nagyerdőn is pattogott a röplabda
© Fotó: Matey István
Debrecen – Augusztus elsején és másodikán Debrecenben, az Aquaticum Strandfürdő kiválóan előkészített pályáin került sor a Traubisoda Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokság ötödik fordulójára. Ezúttal az időjárás is kedvezett a versenynek, az előző hétvégék hősége után a hőmérséklet is alkalmas volt a játékra és a Nagyerdő árnyas fái alá is behúzódhattak a mérkőzések közben a játékosok.


Az időjárás kihatott a nevezési kedvre is, a több nevezés pedig mindhárom kategória élmezőnyében magas színvonalú küzdelmeket eredményezett. A helyezésekért és az érmekért igencsak meg kellett harcolni.

A hölgyeknél például előfordult, hogy több olyan páros, akik az előző hétvégéken érmes helyeken végeztek ezúttal csak a középmezőnyben zártak. A csoportok első és második helyezettjeinek keresztjátékai is izgalmasra sikeredtek. Végül az összesített pontverseny elő két helyén álló, ezúttal együtt induló Fehér Zsófia és Szabó Kármen vihették haza a kupákat, a görögországi ingyenes apartman használatot és az ajándékokat. Második helyen Kovács Éva és a jelenleg Franciaországban röplabdázó Jenei Kinga végeztek, megelőzve Hajdu Annát és Papp Lottit.

Az összetett versenyt Szabó Kármen vezeti 24 ponttal, a 22 pontos Fehér Zsófia és 14 pontos Bancsi Judit előtt.

A férfiaknál ezúttal a külföldi párosoknak nem termett babér. Több olyan jelentős játékerőt képviselő magyar kettős is indult, akik eddig nem vettek részt a verseny előző fordulóiban. Első helyen a Szegedről érkező Márkus Gábor és Tátrai Sándor alkotta egység végzett, megelőzve a Kun Tamás, Pető Levente és a Kiss Dávid, Mészáros Zoltán csapatokat.

Az összetettben Hunyadvári Ottó és Kiss Dávid holtversenyben vezetnek, egy ponttal megelőzve Hubicska Patrikot.

A vegyes párosoknál a keresztjátékok után a legjobb három pár körmérkőzéssel döntötte el az érmek sorsát. A Hock Renáta és Korponai Tibor alkotta páros mindkét ellenfelét megszorongatta, szép játékkal szerezték meg a bronzérmet. A két győztes végletekig kiélezett mérkőzést játszott. Végül az aranyérmet a Fehér Zsófia, Bakos Zsolt kettős nyerte meg a most először együtt játszó Bancsi Judittal és Pető Leventével szemben.

Az összetett versenyt Szabó Kármen vezeti 23 ponttal vezet, őt követi Nagy Márton 22 ponttal, míg a harmadik Hock Renáta 14 ponttal.

Az eredmények, képek és a versennyel kapcsolatos más érdekességek megtalálhatók a szövetség honlapján és a Facebookon.

– Szombathy András –