A Nagyerdei Stadionon keresztül vezet a VI. Rotary Futófesztivál útvonala

Akt.:
A Nagyerdei Stadionon keresztül vezet a  VI. Rotary Futófesztivál útvonala
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen – A Debreceni Kilométerek Sportegyesület és a Rotary Club Debrecen idén is megrendezi Debrecen egyik legnagyobb amatőr sporteseményét, a Rotary Futófesztivált.

A rendezvényre 2016. március 20-án már hatodik alkalommal kerül sor, melyen közel 6000 futó részvétele várható. Nemcsak az ország különböző részéről érkeznek a sportolók, hanem a 18 ország futói állnak rajthoz a Debreceni Nagyerdőn.

A fővédnökök Dr. Papp László, Debrecen polgármestere és Csóka Imre, a Rotary Magyarország országos kormányzója. A hosszútávfutók ebben az évben is maraton, maraton 5 fős váltó, félmaraton vagy negyedmaraton kategóriában indulhatnak. Újdonság az idén, hogy a sportolók a Nagyerdei Stadionon keresztül futhatnak be a célba, a szurkolók pedig a stadion lelátóiról is biztathatják a futókat.

A futás útvonala:

Rajt/ Vigadó tér – Vigadó téren jobbra a Pallagi úton végig a Nagyerdei körúti kereszteződésig – a Nagyerdei Körúton balra végig körbe – a Hadházi úton balra – balra tovább a Nagyerdei körúton – az Ady Endre úton balra – az Ady Endre út végén visszafordulva, végig az Ady Endrén a Nagyerdei körúti kereszteződésig, ott balra a Nagyerdei Stadionon át vissza a Vigadó térre. /Cél

A futófesztivál legnépszerűbb eseménye a Jótékonysági Rotary futás, melynek távja 1993 méter, mivel a debreceni Rotary Club 1993-ban alakult meg újra. A legnagyobb létszámszámban részt vevő csapat egy félautomata defibrillátort nyer, immár 6. alkalommal. A csapatversenyre ebben az évben is óvodák, iskolák, alapítványok, sportegyesületek, és munkahelyi közösségek jelentkezését várják. Nevezni itt és itt lehet.

– Debreceni Kilométerek Sportegyesület –Sporthírek


hirdetés