A Nagyerdei Stadionon át futhatnak a sportolók a Rotary Futófesztiválon

A Nagyerdei Stadionon át futhatnak a sportolók a Rotary Futófesztiválon
© Fotó: Matey István
Debrecen – Hét év alatt az ország egyik legnagyobb sporteseményévé nőtte ki magát a debreceni Rotary Futófesztivál, amelyen idén több mint 6000 résztvevőre számítanak a szervezők.

A rendezvény fővédnöke Dr. Papp László, Debrecen polgármestere és Pénzes Ilona, a Rotary Magyarország Országos Kormányzója.

A viadalon a klasszikus, 42 195 kilométeres maraton mellett a háromnegyed maratoni, félmaratoni, negyedmaratoni és minimaratoni távokat is választhatják a futók. Emellett 5 fős maratoni váltóban is rajthoz állhatnak.

A hosszútávfutók legnagyobb kiváltsága, hogy útvonaluk átvezet a Nagyerdei Stadionon. A nézőknek pedig lehetőségük lesz arra, hogy a stadion lelátóiról drukkoljanak. Az aréna fergeteges hangulata mindenkinek maradandó élményt nyújt majd, a célban a hosszútávokon indulók egyedi tervezésű érmet kapnak.

Azok, akik nem akarnak versenyezni, vagy csak nem érzik magukat elég felkészültnek ilyen távok lefutására, választhatják az ingyenes Rotary Jótékonysági Futást is, amelyen csupán 1993 métert kell teljesíteni. Ezt a távot már egészen kicsi gyerekek is lefuthatják, és lehetőség van egyéni illetve csapatbeli indulásra is.

A csapatban jelentkezők részt vesznek majd egy különleges versenyen is, amelynek nem az a lényege, hogy milyen gyorsan futják le a távot, hanem az, hányan erősítik az adott csapatot. A legnagyobb létszámban induló gárda ugyanis minden évben egy LIFEPAK félautomata defibrillátort nyer.

A szurkolók számára is rengeteg szórakozási lehetőséget kínál az esemény, a színpadon fellépők sora színesíti majd a programot, mint például a Debrecen Linedance Club, a Joy Orient Debreceni Hastánc Csapat, a Kísérleti Stádium Zenekar, a Valcer Táncstúdió, a Power Pole Dance fitness, és a G4 Fitness aerobikosai. Büfé és könyvárusítás is várja a rendezvényre érkezőket, így bátran állíthatjuk, hogy a VII. Rotary Futófesztivál egész napos szórakozást kínál a családok számára.

Nevezni a Rotary és a Debreceni Kilométerek honlapján lehet.

– Debreceni Kilométerek SE –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek