A Nagyerdei Stadionban lesz az MK-döntő

Akt.:
Vasárnap a debreceni Nagyerdei Stadion ad otthont a Magyar Kupa Hajdú-Bihar megyei döntőjének és a bronzmérkőzésnek, az esemény kapcsán sajtótájékoztatót tartottak
Vasárnap a debreceni Nagyerdei Stadion ad otthont a Magyar Kupa Hajdú-Bihar megyei döntőjének és a bronzmérkőzésnek, az esemény kapcsán sajtótájékoztatót tartottak - © Fotó: Matey István
Debrecen – A finálén és a bronzmeccsen túl színes programok várják az érdeklődőket vasárnap.

Idén a debreceni Nagyerdei Stadionban rendezik meg a Magyar Kupa Hajdú-Bihar megyei döntőjét és bronzmérkőzését, előbbin Hajdúszoboszló küzd meg Sárrétudvarival 17.30-tól, utóbbin pedig 15 órától Báránd és Nagyhegyes gárdája feszül egymásnak, mindkét párharcra vasárnap kerül sor – derült ki az esemény kapcsán tartott sajtótájékoztatón csütörtökön.

Csige László, a Magyar Labdarúgó Szövetség Hajdú-Bihar Megyei igazgatója elmondta, örülnek, hogy egy olyan nívós helyszínen tarthatják meg ebben az évben a döntőt, mint a Nagyerdei Stadion és elárulta, a jövőben minden kiírást ebben a létesítményben zárnak. Hozzátette, az átszervezések miatt egyelőre nem lehet tudni, hány csapat kerül fel a főtáblára, de kettő biztosan.

Sokan érdeklődnek

– Mikor megkeresett Kiss Tibor és vázolta az ötletét, magam sem hittem, hogy ez lehetséges, de szerencsére tévedtem. Örülök, hogy meg tudtuk szervezni ezt az eseményt, szakmailag is fontos, hogy a megyei együttesek is lehetőséget kapjanak arra, hogy megmutathassák magukat. A döntőt mindig semleges helyszínen rendezik, a cívisvárosi aréna ennek a feltételnek is megfelel, ráadásul a helyszín adottságaiból adódóan az összecsapások mellett kulturális programokkal is várjuk az érdeklődőket – fogalmazott Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke.


Fotó: Matey István Fotó: Matey István ©

Arról, hogy milyen műsorok színesítik még „A megyei labdarúgás napját”, Kiss Tibor, Sárrétudvari polgármestere számolt be. – A Báránd ellen sikerrel megvívott meccs estéjén fogalmazódott meg bennem a gondolat, micsoda élmény lehetne ennek a négy együttesnek és a települések lakóinak, ha a Nagyerdei Stadionban küzdhetnének meg. Mindenki nagyon boldog, több ezren látogatnak majd ki a Nagyerdőre. Különböző programokkal is készülünk az Északi kapunál található rendezvénytérnél, bemutatkozik például a Nagyhegyesi Népdalkör és Citerazenekar, a bárándi Határtalan Néptánccsoport, míg a Sárrétudvari Nyugdíjas Klub és Népdalkör valamint a Daloskör Egyesület közös produkciót mutat be, de fellép a Hajdúszoboszlói Kovács Máté Városi Művelődési Központ mazsorett csoportja is.

A kísérő programok ingyenesen tekinthetőek meg, míg a meccsekre egy jelképes, 500 forintos jegyet lehet váltani.

HBNSporthírek


hirdetés