A Nagyállomásnál kapták el a debreceni pedofilt

A ruházatátvizsgálás pillanata
A ruházatátvizsgálás pillanata - © Fotó: Rendőrség, Repró: A. I.
Debrecen – Élettársa gyermekeinek megrontásával gyanúsítják a rendőrök azt a férfit, akit június 9-én Debrecenben, a Nagyállomásnál fogtak el. A 41 éves rokkantnyugdíjas nem tett panaszt a gyanúsítás ellen, de tagadja a bűncselekmények elkövetését.

– A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon a megyei kormányhivatal tett feljelentést a debreceni tartózkodási helyű E. Imre ellen, aki a feljelentés adatai szerint a 2013. október és a 2014. december közötti időszakban a vele egy háztartásban élő, nevelése alatt álló gyermekkorú fiút és annak testvérét, egy 16 éves fiatalembert a megye egyik kis községében található családi házban szexuális cselekményekre kényszerítette – eleveníti fel a nyomozás kezdetét Minárcsik Ferenc alezredes, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálati osztályának kiemelt főnyomozója. – A nyomozás során rengeteg adatot, információt gyűjtöttünk be, a tanúvallomások mellett különböző hivataloktól, hatóságoktól kértünk be iratokat és szakmai véleményeket, jellemzéseket, melyek alátámasztották a feljelentésben foglaltakat.

A tanúként kihallgatott idősebb, 16 éves sértett részletesen beszámolt a feljelentésben rögzített időszakban történt eseményekről. Elmondta, anyja és a gyanúsított életvitelszerűen együtt éltek, közös háztartásban laktak. Egy másik apától fogant kisöccsével folyamatos bántalmazásnak voltak kitéve, a férfi több alkalommal szexuális cselekményekre kényszerítette őket. Beszámolt arról is, hogy testvére elmondta neki, E. Imre akkor is fajtalankodott vele, amikor kettesben maradtak, és rá volt bízva, hogy vigyázzon rá.


Fotó: Rendőrség, Repró: A. I. Fotó: Rendőrség, Repró: A. I. ©

– A gyámhatóság tavaly decemberben a gyerekeket kiemelte a családból – folytatja az alezredes –, lakhatási és életviteli körülményeik miatt veszélyeztetettnek ítélték őket. A két fiú nevelőszülőkhöz került, az anya és élettársa látogatták a gyerekeket, akik a férfi megjelenésére rosszul reagáltak. A nevelőszülőknek feltűnt ez az elutasító magatartás, gyengéd unszolásukra először a nagyobb fiú kezdett el beszélni arról, milyen molesztálásokon és kényszerítéseken ment keresztül. Időközben az élettársi kapcsolat felbomlott, a gyermekek anyja megelégelte, hogy a féltékeny férfi rendszeresen bántalmazta. Kitette a szűrét, majd külföldön vállalt munkát. A beszerzett személyi és okirati bizonyítékok elégségesek voltak a megalapozott gyanú megállapításához, döntést hoztunk E. Imre gyanúsítotti kihallgatásáról. Információnk volt arról, hogy a férfi napközben Debrecen belvárosában tartózkodik, ezért a rendőr-főkapitányság mélységi ellenőrzési és közterületi támogató osztály polgári ruhás munkatársaival közösen fogtuk el, majd előállítottuk. A férfi panasszal ugyan nem élt a gyanúsítás ellen, a bűncselekmények elkövetését azonban tagadta. Tartózkodási helyén házkutatást tartottunk, az ott talált mobiltelefonok, adattároló, laptop adattartalmát igazságügyi informatikai szakértő vizsgálja. A gyanúsított vizsgálatára igazságügyi elmeorvos és pszichológus szakértőt rendeltünk ki. A férfi büntetett előéletű, jelenleg felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt áll súlyos testi sértés bűntettének elkövetése miatt.


Fotó: Rendőrség, Repró: A. I. Fotó: Rendőrség, Repró: A. I. ©

A rendőrség a június 12-én előzetes letartóztatásba helyezett E. Imrét a kisebb gyermek sérelmére folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettével, a nagyobb fiú sérelmére folytatólagosan elkövetett szexuális kényszerítés bűntettével gyanúsítja. A nyomozás folytatódik.

Takáts László / Zsaru Magazin
hirdetés