Sport

2014.06.30. 15:29

Maratoni futásra készülnek

Brazília - Joachim Löw kemény csatát vár a hétfő esti találkozó során.

Brazília - Joachim Löw kemény csatát vár a hétfő esti találkozó során.

Németország és Algéria ütközete következik hétfőn este 22 órakor (tv: M1, élő) a világbajnokság nyolcaddöntőjében. Vajon Öziléknek sikerül letörölniük az eltökélt afrikai gárda arcáról a mosolyt?

Németország hét pontot szerezve az első helyen zárta a torna halálcsoportjának kikiáltott G jelű kvartett küzdelmeit. Joachim Löw egy teljesen fitt és hadra fogható keretből állíthatja össze az általa legütőképesebbnek vélt kezdő tizenegyét. Sami Khedira kárára Bastian Schweinsterger valószínűleg a kezdőcsapatban kap helyet, ám a legfrissebb hírek szerint Lukas Podolski kihagyja a találkozót. A germánok mestere erősnek tartja az algériai együttest, ám magabiztos. – Algéria egy rendkívül agresszív csapat, rengeteget futnak és harcolnak minden egyes labdáért.

Hihetetlenül veszélyes gárda, a védelmünknek készen kell állnia. A világbajnokság olyan, mint egy maratoni futás, nem elég egy száz méteres sprint, minden egyes alkalommal fel kell venned a harcot – taglalta Löw a whittier-

dailynews.com-nak.

Nekik is összejöhet

Algériának négy pont is elég volt, hogy a belgák mellett másodikként továbbjuthasson a H csoportból a vébé legjobb tizenhat alakulata közé. A csapatkapitány, Madjid Bougherra kezdőcsapatba való visszatérésére nagy esély mutatkozik, így Benkalem a padra szorulhat. Az algériai szövetségi kapitány, Vahid Halilhodzic a következőket nyilatkozta a mérkőzés előtt. – Németországnak nagyobb veszítenivalója van. Az 1982-es algériai gárda le tudta győzni az akkori nagy német válogatottat, nekünk miért ne sikerülhetne? Ha veszítünk, gratulálunk nekik, de ha nyerünk, akkor mindenki el lesz ragadtatva ettől a csapattól. Nos, mi bízunk magunkban, s hétfőn este felvesszük a kesztyűt – fogalmazott a rutinos szakember az africanfootball.com-nak.

ÉKN–DZST

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!