A nagy testvér mindent látni akar?

A nagy testvér mindent látni akar?
A nagy testvér mindent látni akar? - © Fotó: Derencsényi István, archív
Debrecen – Tizenöt optika pásztázza majd azokat, akik a felújított parkerdőbe mennek.

Pályázatot nyújtott be térfigyelő kamerák telepítésére tavasszal a helyi önkormányzat a Belügyminisztériumhoz. A Debreceni Rendőrkapitánysággal egyeztetve az anyagban több mint 400 olyan helyszínt (játszótereket, lakótelepeket, parkokat, a belváros egyes részeit, útkereszteződéseket) jelöltek meg, ahol szükség lehetne ilyen állandó felügyeletre.

A városüzemeltetési osztály vezetőjének tájékoztatása szerint a nyár elején megjelent pályázati értesítő alapján azonban a város nem nyert támogatást, pedig a szóban forgó alapban több mint 900 millió forint állt rendelkezésre.

Jelenleg egyébként mintegy 40 közterületi kamera üzemel Debrecenben, melyek képeit a rendőrség Kossuth utcai Bevetésirányítási Központjában figyelik – ismertette Dr. Gábor Zsombor.

Kamerák az erdőben

Ehhez kapcsolódva a polgármesteri hivatal városüzemeltetési főosztályának vezetője közölte: a Nagyerdő parkerdei részén jelenleg zajló és hamarosan véget érő átépítés után a területen tizenkét darab forgatható úgynevezett Dome kamerát szerelnek fel, többnyire a sétányok mentén. A Szabadtéri Színpad területének megfigyelésére három darab fix kamerát helyeznek ki.

HBN-OCs

Címkék: , ,