A Nádudvar DSE lányai nyerték a Final4-belépőt

A Nádudvar DSE lányai nyerték a Final4-belépőt
© Fotó: Derencsényi István
Nádudvar – Ötletesebbnél ötletesebb pályázatok érkeztek az MVM EHF FINAL4 alkalmából az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. és a Magyar Kézilabda Szövetség által elindított „Legyetek Ti az ötödik csapat az MVM EHF FINAL4-on” elnevezésű jótékonysági program felhívására. Az ország szinte minden pontjáról összesen húsz U13-as leány kézilabdacsapat küldte el pályázati anyagát, amelyben bemutatták lelkesedésüket, elkötelezettségüket a kézilabda sport iránt.


A „Legyetek Ti az ötödik csapat az MVM EHF FINAL4-on” jótékonysági programot azért indította az MVM és a Magyar Kézilabda Szövetség 2015. április 2-án, hogy egy U13 leány kézilabdacsapatnak egy életre szóló élményt szerezzenek azzal, hogy játékosai részt vehetnek az MVM EHF FINAL4 döntőjén, ezzel is növelve a gyermekek sport iránti szeretetét, elhivatottságát.

Összesen 20 csapat (Balmazújváros, Doboz, Dorog, Gödöllő, Gyöngyös, Hajós, Hatvan, Heves, Hort, Kecskemét, Kisvárda, KSI, Mohács, Mosonszolnok, MVSC, Nádudvar, Nagyatád, Postás, Salgótarján, Tompa) küldte el videós vagy fényképes, illetve kézműves pályázati anyagát. A Görbicz Anitából, Pálinger Katalinból, az MVM és az MKSZ képviselőiből álló zsűri végül úgy döntött, hogy a Nádudvar DSE csapata nyerje meg a fődíjat, akik teljes ellátás mellett vehetnek részt a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjén, továbbá egy komplett Adidas sportfelszereléssel és egy Képes Sport előfizetéssel is gazdagodnak.

Annyi érdekes és értékes pályázat érkezett, ami alapján úgy döntöttünk, hogy az összes programban részt vevő csapattagnak lehetőséget biztosítunk arra, élőben láthassa játszani a legjobb játékosokat a női kézilabdázás idei csúcseseményén. Az pedig külön öröm számunkra, hogy a fődíj egy olyan csapaté lett, amely szűkösebb anyagi lehetőségei ellenére a legkreatívabb és egyben megindító pályamunkát nyújtotta be” – jelentette be Nagy Csilla, az MVM megbízott kommunikációs igazgatója.

A Nádudvar DSE otthonában rendezett díjátadón Pálinger Katalin MKSZ-alelnök, Európa-bajnok, világbajnoki és olimpiai ezüstérmes, több mint 250-szeres válogatott kézilabdázó adta át az ajándékokat. „A döntés ugyan nem volt könnyű, de a nádudvari lányok lelkesedése és befektetett munkája mégis kiemelkedett a pályázatok közül.”– mondta Pálinger Katalin. „Megható volt látni a rengeteg kézműves ajándékot, amelyet készítettek. A díjátadón is megbizonyosodhattunk, hogy jó helyre került a fődíj, hiszen egy igazi, összetartó kis csapat otthonába látogattunk el, akik élnek-halnak a kézilabdáért – reméljük mostantól még nagyobb lelkesedéssel és kitartással. A kiváló pályamunkákat majd a nagyközönség is láthatja, hiszen a hét végi MVM EHF FINAL4 rendezvényen az összes pályamű – videó, fotó, prezentáció – bemutatásra kerül egy kiállítás keretében.” – tette hozzá az új MKSZ-alelnök.

A Nádudvar DSE edzője, Kiss Dóra megerősítette: „Nagyon sokat jelent nekünk ez a díj. Egyrészt azért, mert a lányok egy életre szóló élményt, és új felszerelést is kapnak, amelyet önerőből sajnos nem tudtunk volna biztosítani nekik, az egyesületünk anyagi forrásai nagyon szűkösek. Másrészt viszont csapatépítésnek is kiváló volt a pályázat, a lányok hatalmas lelkesedéssel gyártották az agyagérmeket, kézműves szappanokat, a kézi készítésű könyvet, ismét együtt dolgoztunk valamin, amely sikert hozott. Így működik a csapatsport is.”

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. 2013 ősze óta a Győri Audi ETO női kézilabdaklub kiemelt főszponzora, az MKB-MVM Veszprém férfi kézilabdaklub névadó szponzora, valamint második alkalommal az MVM EHF FINAL4 névadó szponzora is, ezzel a sportág egyik legjelentősebb hazai támogatója.

– Szilágyi Andrea –Sporthírek


hirdetés