A műszaki szakemberek fellendítik a gazdaságot

A műszaki szakemberek fellendítik a gazdaságot
© Fotó: Matey István
Debrecen – Olyan diákokat kell képezni, akik diplomaszerzés után azonnal el tudnak helyezkedni.

Huszadik alkalommal rendezhette meg a Debreceni Egyetem Műszaki Kara a Karbantartást és Gépjavítást Oktatók Országos Konferenciáját (KAJAOK) csütörtökön. Az egész napos kongresszus célja, hogy az oktatók, illetve a meghívott cégek képviselői tapasztalatot cseréljenek, valamint javaslatot tegyenek az egyetemi képzések tartalmára.

Dr. Barcsa Lajos alpolgármester az ülésen hangsúlyozta, az elkövetkező időben mindent a gazdaságfejlesztés szolgálatára fordítanak majd. Így például az Új Főnix-terv 200 milliárd forint összértékű beruházásai is mind ezt fogják szolgálni. A műszaki kar duális képzésével az elmúlt években partnere volt a vállalatoknak, így a fentebb említett új program során is számítanak a hallgatókra.

– A műszaki karról érkező diákok tudják igazán fejleszteni a gyártási technológiákat. A válság idején az igények csökkenése a mi cégünket is érintette, de a műszaki egyetemről érkező kollégáink segítségével egy év alatt sikerült kilábalnunk a recesszióból – mondta Szabó Tamás, a FAG Magyarország Ipari Kft. termelési igazgatója.

Dr. Szűcs Edit, a Műszaki Kar dékánja a konferencián külön köszönetet mondott a kart eddig támogató cégeknek és a városnak.

HBN–BL