A munka végeztével helyre kell állítani!

A munka végeztével helyre kell állítani!
A hivatal számonkérheti a közműszolgáltatóktól a munkaterület rendbentartását.

Debrecen. Amennyiben nem hibaelhárítást végez, a közszolgáltatónak a polgármesteri hivataltól kell engedélyt kérnie a munka megkezdéséhez, és vállalnia kell a környezet megfelelő rendbentartását. Válaszként ezt közölte egy panaszos levélre Varga László városfejlesztési főosztályvezető.

Olvasónk a következőket írta szerkesztőségünknek: „Az Egyetem sugárút 46. sz. alatt lakom, és nagyon nagy öröm volt számunkra, hogy a város egy tölgyfákból álló fasort telepített pár hete a házunk elé is. Tegnap este viszont azt láthattuk, hogy a házunk előtti – zebrához vezető – járda két oldalán valamelyik közműszolgáltató földmunkát végzett, két kábel áll ki a földből, és a munka elvégzése után szörnyű állapotban hagyta a nemrég telepített fa környékét. Lánctalpak nyoma van a földben, a járda terítve földdel.”

Mint azt Varga László kiderítette, a területen egyszerre csatornáznak, illetve az önkormányzat megbízásából a Colas Zrt. egy alvállalkozója járdafelújítást végez, és utóbbi lelkén szárad az említett rendezetlenség. Emiatt a hivatal 5 százalékot levon a kifizetendő számlából, és egyben az eredeti állapot helyreállítására kötelezte a vállalkozást, aminek az pénteken délután eleget is tett. HBN-ÉP