A MODEM, a Hotel Lycium**** és a Gasztrokult Klub bemutatja: Monet receptek nyomában

Akt.:
A MODEM, a Hotel Lycium**** és a Gasztrokult Klub bemutatja: Monet receptek nyomában
Gasztronómiai kalandozás és exkluzív tárlatvezetés.

Bár elsőre meglepőnek tűnhet az a gondolat, hogy párhuzamot vagy kapcsolatokat keressünk festészet és étkezés között, az ötlet egyáltalán nem egyedi. Szerintünk, akik a gasztronómiát is művészetnek tekintjük, ez a párosítás határozottan megállja a helyét.

Claude Monet, a feleségével sok barátjukat, – köztük Clemenceaut, Renoirt és Cézannet – vendégül látták Giverny házukban. Monet nagyon fontosnak tartotta, hogy otthonában – csakúgy, mint képein – harmonikus légkört teremtsen és vendégeinek nagyon jó minőségű fogásokat tálaljanak fel. Ezt tanúsítják nemrégiben felfedezett receptfüzetei is.


Claude Monet: Tavasz, 1875 (részlet)

Sokak által ismert Claire Joyes, Monet dédunokájának a feleségének “Monet asztalánál” című könyve, melyben összegyűjtötte Monet naplóban vezetett gasztronómiai élményeit: kedvenc ételek leírása, receptek amelyekkel utazásai során vagy a párizsi vendéglőkben találkozott.

Vendégeinket az egyedülálló tárlatvezetést megelőző gasztronómiai piknik alkalmával ezen ízek világába kalauzoljuk 2018. augusztus 18-án a MODEM belső udvarán.

Program:

19.00 Esti piknik – Claire Joyes könyve alapján Monet kedvenc ételeiből

Ízelítő:

Szalagos főkötő leves

Töltött padlizsán vargánya Grissinivel

Bordeaux-i rostélyos sajtfánkokkal

Csuka fehérvajban English Muffin-nal

Sacha Guitry disznólapockája burgonyachipsszel

Tatin kisasszony mini tortája

20.00 Záróra utáni exkluzív tárlatvezetés: Impressziók Monet-tól van Goghig, Matisse-tól Warholig

Részvételi díj: 4 900 Ft / fő
Jelentkezés: + 36 (52) 506-600, hotel@hotellycium.hu
Bővebb információért kattintson ide>>http://www.hotellycium.hu/hu/monet-nyomaban

– PR cikk –